Прослава Светог Симеона Мироточивог у Лас Вегасу

Прослава Светог Симеона Мироточивог у Лас Вегасу

У Сиропусну недељу, недељу праштања, 26. фебруара 2023 године, Парохија светог Симеона Мироточивог у Лас Вегасу прославила је своју крсну славу. Светом Литургијом началствовао је епископ Западноамерички г. Максим, уз саслужење јеромонаха Василија Гавриловића и надлежног пароха јереја Милана Унковића, а уз учешће верног народа, који се сабрао са многих страна како би заједнички “једним устима и једним срцем” прославио свога заштитника пред престолом небеским, светог оца нашег Симеона.

По прочитаном Јеванђељу пастирском бесједом верном народу обратио се епископ Максим који је нагласио важност и снагу опраштања као предуслова истинског живота на земљи и уласка у Царство Небеско, те истакао да је управо свети Симеон пут и показатељ праштања јер је и после своје смрти подстицао на праштање и измирење, како својих синова тако и свих својих сународника.

По завршетку свете Литургије у црквеној сали епископ Максим благословио је и преломио славски Колач са кумовима и многобројном дјецом.

Да радост празника буде већа допринела су управо поменута дјеца из наше парохије и Фолклорног друштва, извођењем песме посвећене светом Симеону, те кореографијом и играма из старе Србије. Уследио је затим славски ручак који су за ову прилику припремили кумови славе Младен и Тања Вијук са својом породицом.

Овом приликом епископ Максим је заједно са свештеницима, грађевинским одбором и архитектом Јовицом Живковићем обишао нови храм у изградњи посвећен светом Симеону, а затим је одржан и састанак на коме су предочени планови за почетак унутрашњих радова.

Јереј Милан Унковић

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com