Bishop Maxim's Visit to our Oakland Parish

2014-02-09-oakland-9Дана 9. Фебруара, парохију Св. Георгија у Окланду, посетио је епископ Западно’амерички г. Максим где је служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење Протојереја Ставрофора о. Душана Буњевића и јереја о. Зорана Савића локалног пароха.

Парохијска црква била је испуњена до последњег места и народ се са одушевљењем одазвао да дочека свога владику и цела посета била је обележена у празничној и веселој атмосфери. Поред парохијана из локалне парохије са нама су били и наши драги гости, наше браће и сестре из суседних парохија у Сан

Франциску, Мораги и Саратоги. Током Архијерејеске Свете Литургије, еп. Г. Максим је после прочитаног Јеванђеља надахнуто беседио а током литургије и одређен број парохијана међу којима је било велики број деце је учествовао у Светој тајни причешћа. 

 

После тога сви су се преселили у велику салу где је служена трпеза љубави и где су у празничној атмосфери наши парохијани добили прилику да поразговарају са еп. Максимом а посебно је све присутне одушевљавала слобода са којом су малена дечица прилазила владици. Недељна школа је за ову прилику припремила и посебан Светосавски програм који није оставио равнодушног никога присутног. Милина Јовановић је након тога представила своју књигу о српској заједници у Џексону, Калифорнија а коју је издала издавачка кућа Себастијан Прес из наше епархије. Празнична атмосфера је заокружена и тренутком у коме је еп. Г. Максим предао стипендију младој девојци из Беј Ерије Сузани Шарић а која се налази на докторским студијама у Дејвису, Калифорнија. Парохијани су остали до поподневни сати у сали, уз захвалност Господу жељу да нас владика ускоро поново посети.

 

westsrbdio.org
Switch mode views: