Slava Celebration in Saratoga, California

2017 11 19 saratoga slava 08

ЦРКВЕНА СЛАВА У САРАТОГИ

Св. Максим Исповедник (+662) је рекао да се ”ниједна Служба (Црквена) не може свршити без Сабрања (Евхаристије), али ни само Сабрање не дејствује савршено без Причешћа”. Са овом свешћу, православни народ вековима долази на Свету литургију. Уз Божију помоћ, и ове године су Парохијани Св. Арх. Михаила из Саратоге прославили своју парохијску славу, свечано и како доликује, а предвођени Епископом Максимом и свештенством из Залива Сан Франциска.

Славље је почело већ у петак презентацијом вредне књиге Др. Кринке Видаковић-Петров у нашем ”Тесла Клубу” коју су врло стручно представили Владика Максим и Г-ђа Милина Јовановић-Гајић, иначе преводилац на енглески исте. 
Сутрадан у суботу Владика Максим искористио је дан да посети наш нови Епархиски Центар за Северну Калифорнију при храму Светог Ђорђа у Окланду, као и Цркви Свете Тројице у Мораги.

Сутрадан у недељу освануо је прелеп сунчан, и за ово доба године топао дан. Јутрење је почело у девет часова, а у наставку је служена Света Архијерејска Литургија која је била изузетно добро посећена од верног народа а посебно наше дечице.

Одмах после прочитаног Светог Евангелија, Владика се бираним речима и поукама обратио верном народу, тумачећи јеванђелску перикопу о исцељењу крвоточиве жене и васкрсењу Јаирове кћери.

2017 11 19 saratoga slava 16Присуство великог броја деце давало је посебно лепу слику целог догађаја. Сва деца и приличан број одраслих приступио је Светом Причешћу, а на крају Владика је извршио обред резања славског Колача и благослов славског Жита. Пред излазак из храма, Владика је благословио иконице које су припремила деца ученици Веронауке.

Владика је посебно био одушевљен дечијим уметничким радовима на изложби која је уприличена у просторијама ”Тесла Клуба”, па је једну од тих слика и лично откупио учествујући у аукцији тих дечијих радова. Наравно, сва средства на тај начин зарађена иду у фонд за довршетак нашег храма.

Црквена дворана била је добро попуњена где је организован и славски ручак и програм. Госте је поздравио и свима захвалио наш потпредседник Вељко Давидовић. Као што је то уобичајено на слави су прикупљени значајни прилози за довршетак наше Цркве. Коло Српских Сестара увек је на челу свих по дарежљивости, али је ове године највећи дародавац био увек издашни г. Драган Мацура.

У програму су поново наступила и наша деца Црквене школе као и сјајна женска група ”Искра”, стручно вођена од стране Гордане Михајловић.

Овај диван дан завршили смо благодарношћу Господу за сва знана и незнана доброчинства која нам Он чини.

Верујемо да су сви присутни понели најлеше утиске са овогодишње прославе.

Нека благослов Божији буде са свима нама!

 

...

westsrbdio.org
Switch mode views: