Храмовна Слава у Солт Лејк Ситију - Salt Lake City Slava Celebration

021На празник Светих чудотвораца и бесребреника Козме и Дамјана, верни народ Парохије Светог Архангела Михаила у Солт Лејк Ситију се сабрао да дочека свога Архипастира и Домаћина, Његово Преосвештенство, Епископа Западноамеричког Господина Максима и да заједно прославе Господа и Његовог архистратига Михаила заједно са свим небеским силама – своју парохијску славу!

Након традиционалне српске добродошлице уз со и погачу, парохијски свештеник Милан Драговић је одслужио вечерњу служба уз саслуживање ђакона Џона Мафуза и Џона Бина из Антиохијске цркве и уз молитвено учешће верног народа свих православних заједница у Солт Лејк Ситију. По завршетку службе, Владика Максим је честитао славу и благословио сабрани народ и трпезу коју је својим трудом и из искрене љубави према Цркви Христовој, припремило Коло српских сестара предвођено госпођама Винком Лукић и Милицом Куртумом.

У време трпезе добродошлицу Владики и гостима, својом игром и песмом, пожелела је старија група Црквено-фолклорног ансамбла „Растко“, предвођена госпођом Вером Крнојелац, као и млађа група предвођена госпођом Јеленом Сладојевић. Деца која похађају веронауку, предвођена љубављу презвитере Драгане Драговић, својим рецитацијама подсетила су присутне шта су хришћанске врлне, а млади беседници  Јелена Драгичевић и Андреј Сталман говорили су на тему „Црква – моја друга породица“.Сутрадан, у недељу, на Светој Литургији а након прочитаног Јеванђеља о исцељењу крвоточиве жене и васкрсењу Јаирове кћери, владика Максим је указао на то да је хришћанство Тајна додира Бога и човека и да је управо Света Литургија место сусрета нашег са Господом, где ми треба истински да се дотакнемо Њега, као што је то крвоточива жена учинила, једина од свег мноштва народа који се „тискао“ око Христа. Прилазећи Христу на Литургији треба истински да будемо причешћени, то јест присаједињени Њему и да то буде тајна наше љубави и сусрета са Њим.

Након литије око храма, Владика је са овогодишњим „кумовима“ славе Ратком и Зерином Миљевић преломио славски колач а њихово „кумство“ предао породици Драгана и Гордане Бошњак.

Прослављање парохијске славе се наставило славским банкетом уз изврсну храну и пријатну музику у отмено уређеној црквеној сали, све време  одишући миомирисом благодати Божије и истинском радошћу Празника.

westsrbdio.org
Switch mode views: